De oprichting van de majorettes is ontstaan eind jaren ’70. De baton werd geïntroduceerd en de majorettes begonnen met twirlen op muziek. Vanaf 1980 werd er opgetreden met mechanische muziek en begonnen de majorettes mee te doen aan concoursen en festivals. De majorettes kregen toen ook een eigen naam “The Starshines”, echter bleven wel onderdeel van Fanfare De Eendracht.

The Starshines zijn onderverdeeld in majorettes en minirettes. Vanaf 1978 tot 1983 stonden majo- en minirettes onder leiding van de instructrices Cindy Batten en Nel Freijters. Vanaf 1983 is de instructie overgenomen door ons eigen lid Anja Sukkel-van Beers. In begin jaren ’90 is daar ons andere lid Miranda v/d Broek-Konings bijgekomen als instructrice.

Vanaf 1983 zijn de successen pas echt op gang gekomen. De majorettes behaalde op dat jaar een 1e prijs op een concours in Loosdrecht en waren de beste van de dag met het hoogste aantal punten. In 1984 promoveerde de majorettes van de 3e naar de 2e divisie en werden er diverse optredens verzorgd. Zo werden er in 1984 en 1986 onder anderen optredens verzorgd in De Efteling en werd deelgenomen aan de Europesche kampioenschappen in Lier in België waar de majorettes een prachtige 3e plaats en de publieksprijs behaalde. Dit vond plaats in het stadion van Lierse SK. In 1986 wonnen The Starshines ook voor de eerste keer het Gemeentelijk Muziek Concours van Rucphen.

In 1986 promoveerde majorettes van de 2e naar de 1e divisie en werden de minirettes ingedeeld in de 3e divisie met als miss majorette Jolanda v/d Smissen- Bakkers. Ook was er in het succesjaar 1986 een landstitel voor majorettegroep in de 1e divisie onder leiding van Anja Sukkel als miss majorette en instructrice.

Vanaf 1990 nam Miranda v/d Broek- Konings de taak van miss majorette op zich van de B groep van de minirettes en bij de A groep werd de nieuwe miss majorette Jolanda van Beers- van Dijk. Dit alles werd bekend gemaakt op een gezellig avondje na de grandioze seizoenen.

Zowel de A- als de B-groep heeft meerdere malen de beker gewonnen bij het Gemeentelijk Muziek Concours Rucphen, dit alles onder instructie van Anja en Miranda en met de diverse miss majorette zoals Aleida Heijnen – Anita Kas – Linda Kapitein – Priscilla Remie – Sabine Sprangers en Sandra Verbocht.

Tot op heden zijn Anja Sukkel en Miranda v/d Broek nog steeds de drijvende krachten achter onze majorettes.