Fanfare De Eendracht bestaat nu ruim 90 jaar. We zijn een klein maar gezellig clubje dat zich voornamelijk richt op het ‘samen muziek maken’. Wij komen uit in de 5de divisie waarin we graag muziek spelen die ons en ook het publiek aanspreekt. Het gaat ons ook niet om deelname aan concoursen. Wij hebben meer gevoel bij een lichter genre muziek. Zo hebben wij een ooit een LP opgenomen met bigband muziek en hebben we een aantal jaren geleden ook een CD gemaakt met lichte muziek. Bij ons gaat het erom dat we met elkaar muziek maken die ons en een breed publiek aanspreekt.

We hebben een kleine bezetting en bijna alle partijen zijn bezet. Naast de reguliere fanfare-instrumenten speelt er ook een keyboard mee en staan we ook open voor andere instrumenten.

Naast het hoofdorkest hebben we ook een leerlingenorkest bestaande uit een tiental leerlingen. Het leerlingenorkest zouden wij graag wat verder uitbreiden en het is in de toekomst ook zeker de bedoeling dat de leerlingen zich aansluiten bij het hoofdorkest. Het wanneer en hoe doen we samen met de dirigent. De leerlingen worden nu begeleid door een van de leden maar we zouden dat graag samen onder leiding van een dirigent doen.

Wat zoeken we?

We zoeken een dirigent die net als wij een verenigingsmens is en die zich graag aansluit bij een al hechte club muzikanten. Zoals eerder vermeld gaat het ons niet om het doorstromen naar hogere divisies maar juist om het ‘samen muziek maken’ waarbij we een voorkeur hebben voor lichtere muziek. Wij zijn op zoek naar een dirigent die daar gehoor aan wil geven. Daarnaast is het een pré dat hij/zij ook actief wil zijn in het opleiden van de jeugd. Op dit moment gebeurt dit na schooltijd. Wij hebben goede contacten met de lokale basisscholen die onderhouden moeten worden en die wellicht in de toekomst verder uitgebreid gaan worden. Indien je zelf een instrument bespeelt behoort het geven van individuele lessen ook tot de mogelijkheden.

Mocht je geïnteresseerd zijn of nog verdere vragen hebben, kun je contact met ons opnemen via secretariaat@fanfare-de-eendracht.nl.